Rongen Sports

Zout Therapie

Groepslessen reserveren

Effecten van Halotherapie

Het kan zeven tot achtentwintig dagen duren voordat de effecten van de halotherapie werking worden waargenomen. Het verschilt enorm; sommige mensen ervaren de weldadige werking al binnen een paar uur. De gezuiverde lucht van de halotherapie heeft een positief effect op allerlei klachten. Vastzittend slijm wordt opgelost en verlaat het lichaam op een natuurlijke manier, ontstekingen slinken, verkoudheden lossen op, oren gaan weer open, mensen ervaren extra lucht en hebben meer energie. De resultaten liegen er niet om. We krijgen veel positieve respons van gebruikers. Eén van de mooiste omschrijvingen was dat het apparaat de kwaliteit van leven had teruggegeven. Daar doen we het voor!

 

IMG_3267

De voordelen van halotherapie

Geen last meer van vastzittend slijm, nies-aanvallen, ontstekingen in uw keel of (bij-)holtes, door ‘gewoon goede lucht in te ademen’.

 

 

Zouttherapie bij COPD
Wat is COPD?

De ziekte COPD is een afkorting en staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). Deze chronische longziekte zorgt ervoor dat ademen moeilijk gaat. De longen zijn beschadigd, waardoor zelfs een kleine inspanning veel moeite kan kosten.

Het zuurstofgebrek, dat door COPD veroorzaakt wordt, belemmert patiënten erg in hun dagelijks leven. Vaak gehoorde klachten zijn benauwdheid, overdadig slijm en kortademigheid.


Halotherapie en COPD

 

Een behandeling van halotherapie zorgt voor een verspreiding van gezuiverde lucht. Dit heeft veel positieve gezondheidseffecten, onder meer op de luchtwegen! Halotherapie is mogelijk in een zoutkamer dit zorgt er voor
dat het overtollige slijm in de longen minder taai wordt. Als het slijm in de longen minder taai is, is het slijm makkelijker op te hoesten  Daardoor kan het gemakkelijk opgehoest worden.

Het benauwde gevoel dat zo herkenbaar is bij COPD patiënten vermindert door de behandeling met zouttherapie. Veel voorkomende positieve effecten van zouttherapie zijn verder het verhogen van de weerstand en het verminderen van ontstekingen.

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de behandeling met onze halogenerator?

 

Hooikoorts en zouttherapie

Zodra de zon weer vaker tevoorschijn komt, krijgen veel mensen er last van: hooikoorts. Wat is hooikoorts nu eigenlijk precies? Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën in Nederland. Het zorgt ervoor dat je lichaam overgevoelig is voor stuifmeel van bepaalde planten, grassen en bomen. De pollen die vrijkomen als deze bloeien zorgen voor een allergische reactie.

Hooikoorts kenmerken

De klachten van hooikoorts kunnen per persoon erg verschillend zijn. Zo is niet iedereen voor dezelfde pollen allergisch, waardoor je ook op andere momenten in het jaar last kunt hebben van hooikoorts. Veelvoorkomende hooikoortsklachten zijn:

-       -  Niesbuien 

       - Loopneus

       - Jeukende en branderige ogen

Daarnaast kan de hooikoorts ervoor zorgen dat je ’s avonds slecht slaapt, weinig energie hebt, en een slechte concentratie hebt. Dit is natuurlijk erg vervelend, vooral als de klachten lang aanhouden.


Behandeling van hooikoorts

 

Een haloapparaat in zorgt ervoor dat bij hooikoorts patiënten de allergische reacties afnemen. Door de zouttherapie kan er meer lucht ingeademd worden en de weerstand wordt verhoogd. Geen dure medicijnen meer nodig die niet het gewenste effect gehad hebben, maar eenvoudig een haloapparaat dat de lucht reinigt. Meer weten over onze halotherapie behandeling? Neem contact met ons op en samen bespreken we de beste aanpak voor uw persoonlijke situatie.