Logo OFT 4

Trainen met kanker

Groepslessen reserveren

Trainen met kanker logo 3
Bewegen met kanker: Bij Rongen Sports kan dit onder begeleiding van een Fitness Trainer Oncologie (FTO).

Werken aan de conditie is waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt wanneer je net de diagnose kanker hebt gekregen. Toch kun je als oncologiepatiënt veel baat hebben bij het bewegen en versterken van u lichaam VOOR, TIJDENS EN NA de behandelingen, mits er geen gezondheidsrisico’s zijn. Bewegen tijdens de behandeling zorgt vaak voor minder klachten en betere uitkomsten.’

Voordelen van sporten bij kanker:

Kanker zélf vraagt de nodige energie van het lichaam waardoor (ernstige) vermoeidheid, conditieverlies en spierafbraak kunnen ontstaan. De patiënt is daardoor geneigd om rust te nemen om zo energie te sparen en vermoeidheid te voorkomen. Uit wetenschappelijke studies blijkt echter dat sporten en intensief bewegen tijdens therapie de vermoeidheid en het conditieverlies juist kan verminderen en verlies van spieren kan beperken. Andere voordelen van sporten bij kanker zijn:

Voor uw behandeling:
Hier wordt samen met u en de - gekeken naar uw lichamelijke en geestelijke conditie. Hier ligt de aandacht op het versterken van het lichaam en het verbeteren van uw  conditie. Voordat u de behandeling ingaat trainen we 3x per week het lichaam om fit en sterk de behandeling in te gaan.

Tijdens uw behandeling:
Tijdens de behandeling zal de aandacht op het behoud van uw conditie liggen in plaats van het verbeteren. Het onderhouden van de conditie gaat in samenspraak en op advies met huisarts/specialist, oncologische fysio of uw oncoloog.

Na uw behandeling:
Als u de behandelingen ondergaan heeft is het hard werken om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Hier gaat de trainer met u uw uithoudingsvermogen verbeteren en de spieropbouw activeren waardoor uw conditie weer de oude of zelfs beter wordt. Het advies is dan ook 2 tot 3 keer per week te trainen onder begeleiding van een trainer. Voor  nog meer informatie : www.trainenmetkanker.nl